Tietoja kohteesta

Tulossa uudiskohde Kuopion Savilahteen

Peabin ja Arkkitehtipalvelun ehdotus valittiin voittajaksi Savilahden vanhan varikkoalueen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailussa. Arkkitehtonista ilmettä pidettiin monimuotoisena kokonaisuutena, joka muodostaa kiinnostavan ja vetovoimaisen urbaanin ympäristön. Ehdotus sisälsi kalliotasanteelle sijoittuvat asuinrakennukset, pysäköintirakentamista ja laaksoalueen kaupunkirakenteen kulkusiltoineen.

Arkkitehtuuri ammentaa ympäröivästä luonnosta

Pääsuunnittelija Jan Niukkanen Arkkitehtipalvelusta kertoo, että voittajatyön moderneja asuinkerrostaloja voisi luonnehtia muodoiltaan lohkaremaisiksi ja hyvin ympäristöön istuviksi.

– Suunnitelman ratkaisut ovat aikaa kestäviä ja alueen erityispiirteet hyvin huomioivia. Yksi leimallinen piirre on urbaanin ympäristön ja luonnon yhdistäminen niin, että molempien voima säilyy. Keskitetty pysäköintiratkaisu tukee tätä ajattelua, korttelipihat on suunniteltu ihmisen ja luonnon, ei autojen ehdoilla.

Alueen rakentamisen on tavoitteena alkaa vuonna 2022. Voittajatyön hienosäätöä ja asuintalojen suunnittelua jatketaan yhdessä Kuopion kaupungin edustajien kanssa. Lohkareiden kulmia hiotaan toimiviksi kaava- ja toteutussuunnitelmiksi.

Ilmoittaudu nyt ennakkorekisteriin

Ilmoittaudu alla olevasta ”Kiinnostuitko” lomakkeesta tulevan kohteen ennakkorekisteriin, niin varmistat, että pysyt kärryillä Savilahden asunto-osakeyhtiöiden rakentamisen etenemisestä. Saat myös varausmahdollisuuden uuteen unelmakotiisi ensimmäisten joukossa. Ennakkorekisteriin ilmoittautuminen ei sido tai velvoita sinua mihinkään.

Talotyyppi
Hissi
Kyllä
Taloyhtiössä sauna
Ei

Kaikki kuvat

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä!

Asuntomyynti Kuopio

Puhelin: +358 40 1636 900

Siru Talvinen

Kuopio, asuntomyynti

Puhelin: +358 40 137 6900
Sähköposti: siru.talvinen@peab.fi

Muita kiinnostavia kohteita

Asunto Oy Kuopion Kenttämestari

Peab rakentaa sympaattiselle Mölymäelle hyvin varusteltuja uusia koteja erilaisiin tilatarpeisiin. Jokaiseen Kenttämestarin kotiin kuuluu oma lasitettu parveke tai terassi. Myös säilytystilojen riittävyyteen on panostettu. Kenttämestari nousee omalle tontille, jonka se jakaa naapuriyhtiö Kuopion Kenttävahdin kanssa. Korkealla sijaitsevan Kenttäm...

Asunto Oy Kuopion Kenttävahti

Peab rakentaa suosittuun Haapaniemeen uudistuvalle Mölymäelle kokonaisen korttelin kerrostaloja. Yhtiön omalle tontille rakennettava Asunto Oy Kuopion Kenttävahti on taloista ensimmäinen. Kenttävahtiin tulee 40 kaupunkikotia erikokoisiin asumistarpeisiin. Kotien pohjaratkaisut on suunniteltu huolella tavoitteena jokapäiväisen toimivuuden ja asum...

Asunto Oy Kuopion Lehmushovi

Upealle tontille, miltei torin kulmalle, nousee uusi laadukas asunto-osakeyhtiö. Asunto Oy Kuopion Lehmushoviin rakennetaan mielenkiintoisia asuntoja miltei kaikkiin kotitarpeisiin. Vaihtoehdot alkavat kookkaista yksiöistä ja ulottuvat lähes sadan neliömetrin huoneistojen kautta kaksikerroksisiin loft-asuntoihin. Useammasta kodista avautuvat veh...