Tietoja autopaikasta

Omassa rauhassa lähellä keskustan palveluja

Rakennamme arvostettuun Kurjenmäkeen kaksi pääosin rapatun julkisivun omaavaa kerrostaloa yhtiöiden yhdessä omistamalle tontille. Ensimmäisenä valmistuu As Oy Turun Kurjenlinnan Portti ja toisessa vaiheessa As Oy Turun Kurjenlinnan Piha.

Kurjenlinnan Pihan asuntojakauma painottuu tilatehokkaisiin yksiöihin ja kaksioihin. Lisäksi valikoimaan kuuluu kolmioita. Yhteistä kaikille uusille kodeille ovat kookkaat ikkunapinnat, jotka tekevät sisätiloista valoisia. Jokainen asunto on varustettu joko ranskalaisella tai lasitetulla parvekkeella, mikä lisää kotien käyttötiloja.

Korkeatasoisessa asunto-osakeyhtiössä asumisen loistopuoliin kuuluvat turvallisuus, miellyttävyys ja vaivattomuus. Sinä voit keskittyä elämästä nauttimiseen, kun huoltoyhtiö tekee pihatyöt ja kotien pintamateriaalit on valittu tyylikkäiksi ja helppohoitoisiksi. Kylpyhuoneet on luonnollisesti laatoitettu, asuinhuoneiden lattiat parkettia ja keittiöt koneistettu modernisti. Ilmanvaihto tapahtuu huoneistokohtaisesti. Vesikiertoinen lattialämmitys on jo pientä ylellisyyttä – etenkin vuoden kylmimpinä kuukausina.

Kurjenlinnan Pihan ja Portin yhteiseen käyttöön rakennetaan viherkatolla varustettu pysäköintihalli, johon tulee myös erillisiä autotalleja. Kaikkiin autopaikkoihin tulee myös sähköauton latausvaraus, jolloin latauslaite on helppo myöhemmin toteuttaa.

Historian siipien havinaa Kurjenmäessä

Kurjenmäen alueen rakennushistoria sai alkunsa 1890-luvun alussa, jolloin kaupungin laitamille Uudenmaantien varteen eli nykyisen tontin itälaidalle päätettiin tehdä kivirakenteinen köyhäintalo. Samoihin aikoihin kaupunki urakoi itse samalle tontille kaksikerroksisen työlaitoksen, jotta köyhäinavustusta saaneet henkilöt pystyivät maksamaan avustuksen takaisin. Rakennus sijaitsee tontin länsipuolella lähellä Kurjenmäenkatua. Tuohon aikaan kunnalta saatu köyhäinavustus oli lainaa, joka piti maksaa työllä takaisin.

Työlaitoksessa harjoitettiin maanviljelystä, kasvatettiin sikoja ja tehtiin räätälin-, suutarin-, puusepän- ja naistentöitä. 1920-luvulla työlaitosta korotettiin yhdellä kerroksella ja käyttötarkoitus muutettiin miesten hoidokkirakennukseksi. 1950-luvulla rakennukseen sijoitettiin geropsykiatrian hoito-osastot.

Kurjenmäen sairaala-alueella on jäljellä monia historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Rakennustaiteellisia erityispiirteitä ovat harkkokiviperustaiset, satulakattoiset kivirakennukset. Niissä on symmetrisesti sijoitettuja risaliitteja, jotka jatkuvat räystäslinjan yläpuolelle muodostaen koristeellisia poikkipäätyjä. Rakennusten yksityiskohtia, kuten nurkkia, on korostettu valkoiseksi rapatulla harkotuksella. Sisäänkäynneissä on koristeelliset portaalit. Ikkunat ovat segmentti- ja pyörökaarisia, joiden yläpuolella on leveät valkoiseksi rapatut otsakkeet.

Peabilla on tyytyväisimmät asiakkaat*

Suuressa valtakunnallisessa tutkimuksessa, jossa oli mukana Suomen suurimpia rakennusliikkeitä, saimme korkeimmat pisteet asiakastyytyväisyydessä. Jo kolmannen kerran peräkkäin! *EPSI Rating, rakennusalan asiakastyytyväisyystutkimus 2018.

Energialuokka
B
Autopaikan vastike
20,40 €
Velaton myyntihinta
19 000,00 €

Kaikki kuvat

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä!

Birgitta Suovanen

Turun seutu

Puhelin: +358 40 181 6520

Muita kohteita

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.