Jätkäsaari - merellistä ja vehreää kantakaupunkia

Jätkäsaareen muuttamista harkitsevan kannattaa tutustua alueen peruspalveluihin ja liikenneyhteyksiin. Jätkäsaaren asukkaat saavat asua urbaanisti kantakaupungissa puistoalueiden ja merellisten maisemien ympäröimänä!

Helsingin lounaiskärkeen rakennettavalle Jätkäsaaren alueelle on syntymässä koti 18 000 asukkaalle ja työpaikkoja 6000 ihmiselle. Tälle sivulle olemme koonneet sinulle tietoa Jätkäsaaren peruspalveluista, liikenneyhteyksistä, puistoista, ja liikuntamahdollisuuksista. Lue lisää ja tutustu myös Peabin upeaan rakennusprojektiin, Jätkäsaaren Goldfingeriin!


Palvelut
Jätkäsaari_päiväkoti 

Jätkäsaaressa palvelut ovat kävelyetäisyydellä ja monipuolinen julkinen liikenne takaa vaivattoman liikkumisen. Jätkäsaaren julkiset ja yksityiset palvelut monipuolistuvat jatkuvasti rakentamisen edetessä. Nykyisten viiden päiväkodin lisäksi rakennetaan uusia asukasmäärän kasvaessa. Peruskoulu valmistuu vuonna 2019 ja erilaiset kaupalliset palvelut lisääntyvät vähitellen. Suunnitteilla on muun muassa uimahalli, liikuntapuisto ja muita vapaa-ajanviettopaikkoja. Pienvenesatama tarjoaa tukikohdan veneilijöiden aluksille. Alueen suojaisista umpikortteleista löytyvät monipuoliset ravintola- ja kahvilapalvelut sekä kivijalkaliikkeet. Kaupalliset palvelut tulevat keskittymään pääkatujen varsille ja keskuskortteliin. Yrittäjille on tarjolla liike- ja toimistotilaa pääasiassa Tyynenmerenkadun, Välimerenkadun, Atlantinkadun ja Länsisatamankadun varsilla ratikkapysäkkien lähistöllä. Jätkäsaaren infokeskuksesta ja kirjastosta on saatavilla lisää tietoa alueen rakentumisesta. Voit tutustua alueen rakentamiseen ja suunnitelmiin pienoismallien, näyttelyn ja karttojen avulla.
 Lue lisää Jätkäsaaren palveluista Helsingin kaupungin sivuilta.

Liikenneyhteydet
jätkäsaari_liikenne

Alueen valmistuttua aluetta tulee kiertämään silmukkamainen ratikkaverkosto ja Ruoholahden metroasemalta pääsee kätevästi Itä-Helsinkiin ja Espooseen. Myös kattavan ja turvallisen pyöräily- sekä jalankulkuverkoston luomiseen on panostettu Jätkäsaaressa.
Lue lisää Jätkäsaaren liikenneyhteyksistä Helsingin kaupungin sivuilta.

Pyörätiet, puistot ja satamat
jätkäsaari_satama

Jätkäsaaresta viidesosa eli noin 20 hehtaaria tulee olemaan puistoja. Suurin ja näyttävin näistä on rakenteilla oleva Hyväntoivonpuisto, joka on noin kilometrin mittainen keidas keskellä Jätkäsaarta. Hyväntoivonpuistoon on kaavailtu niin lasten leikkipuistoja, liikuntakenttää kuin tilaa loikoiluunkin. Puiston keskellä kulkevat kevyen liikenteen väylät. Muita alueelle rakentuvia puistoja ovat Saukonpaadenpuisto, Poseidoninpuisto ja Tritoninpuisto. Jätkäsaaren rannat ovat kaupunkilaisten käytössä. Saukonpaaden pohjoisrannassa on venesatama ja alueelle suunnitellaan myös purjevenesatamaa ja paikkoja moottoriveneille.
Lue lisää Jätkäsaareen rakennettavasta Hyväntoivon puistosta Helsingin kaupungin
sivuilta

Liikuntamahdollisuudet

Jätkäsaari_liikunta

Rakenteilla olevaan Bunkkeriin tulee uimahalli ja liikuntatiloja. Käytettävissä ovat kahden kerroksen korkuinen liikunta- ja palloiluhalli, kiipeilyseinä, kuntosali sekä tanssi- ja voimistelusaleja. Lisäksi Bunkkeriin tulee noin 200 metrin mittainen juoksurata. Liikuntatilojen kokonaispinta-ala tulee olemaan 13 000 m2, joista uimahallin osuus 5 000 m2. Bunkkerin eteläpuolelle on suunnitteilla viiden hehtaarin liikuntapuisto, joka soveltuu monipuoliseen liikuntaan niin harrastelijoille kuin aktiiviurheilijoillekin. (Kuvat Helsingin kaupunki)
Tutustu Goldfingeriin, Peabin uuteen taloprojektiin Jätkäsaaressa!

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.