Rakennamme kunnolla – kannamme vastuumme

Peab rakentaa itse omat kohteensa. Visiomme on olla yksi Suomen parhaista rakentajista. Kunnianhimoisen tavoitteen saavuttaminen lähtee henkilökohtaisesta asennoitumisesta. Periaatteemme on tehdä asiat kerralla kuntoon. Aina. Niin, että voimme jälkikäteen ylpeinä todeta, että olemme tuon rakentaneet.

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Työllistämme Pohjoismaissa 15 000 henkeä, joista Suomessa yli 2000. Rakennamme ja kehitämme asiakkaillemme asunto- ja toimitilaratkaisuja valtakunnallisesti. Vahva rakentamisen ammattitaito yhdistettynä innovatiiviseen toimintatapaan takaa tuotantomme ja palveluidemme korkean kokonaislaadun.

Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liikevaihto on 5.9 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.

Vastuullisuus ja välittäminen  ovat toiminnallemme tärkeitä tekijöitä ja tavoittelemmekin paikkaa alan parhaana työnantajana. Toimimme lähellä asiakasta paikallisesti kaikissa Pohjoismaissa ja Suomessa toimistojamme sijaitsee kahdeksalla paikkakunnalla Oulusta Helsinkiin. Olemme hyvä ja luotettava yhteiskuntarakentamisen kumppani. Meille paikalliset ja sosiaaliset kriteerit ovat tärkeitä. Teemme elinkaaren kestäviä ratkaisuja.

Vankan alueorganisaation lisäksi meillä on takanamme emokonsernimme vahva tuki. Peab on Pohjoismaiden suurimpia rakentajia. Vakavarainen pörssiyhtiö antaa meille hyvät lähtökohdat toiminnan kehittämisen ja laajentamisen.

Kerralla kuntoon

Kaikille rakennusprosessin osapuolille on tärkeää, että jokainen työvaihe tehdään vain kerran ja huolellisesti loppuun saakka. Kyse on oikeiden resurssien järjestämisestä oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Kaikki lähtee kuitenkin henkilökohtaisesta osaamisesta ja periaatteesta: kerralla kuntoon.

Kerralla kuntoon -tekemisen tärkeitä taustatekijöitä ovat ammattitaitoinen suunnittelu ja toimiva informaationkulku. Myös tekemisen dokumentointi on tärkeä osa työtä.

Rakennusten kosteudenhallinta

Suomalaisissa olosuhteissa kosteudenhallinta nousee suurimpaan rooliin, kun puhutaan terveistä taloista.Me otamme kosteusongelmien ehkäisyn erityisen vakavasti. 

Kosteudenhallinta on meillä Peabilla itsestäänselvyys. Se alkaa jo suunnittelupöydältä ja jatkuu rakennuksen koko elinkaaren ajan. Varaudumme rakentamisaikatauluissa materiaalien suojaukseen ja riittäviin kuivumisaikoihin. Ajantasaisten toimintamallien lisäksi kosteudenhallintaan vaikuttavat asenteet. Me puutumme virheisiin ja havaittuihin epäkohtiin nopeasti.

Torjumme kosteusriskit kaikissa rakentamisen vaiheissa rakennusalan yhdessä luomien vaatimusten mukaisesti. Toteutamme kosteudenhallintakierroksen viikoittain kaikilla työmaillamme. Vuoden 2020 aikana koko henkilöstömme suoritti rakennusalan yhteisen eKosteus-koulutuksen. Haluammehan aina rakentaa kunnolla. Haluammehan aina rakentaa kunnolla. Lue tästä lisää miten voit itse huolehtia kosteudenhallinasta omassa kodissasi. 

Ammattiylpeys

Me teemme yhtä maailman tärkeimmistä töistä – rakennamme koteja ihmisille. Olemme ylpeitä osaamisestamme ja haluamme tehdä asiat kunnolla. Emme piilota virheitä, vaan opimme niistä ja kannamme vastuumme. Rakennamme niin kuin tekisimme itsellemme.

Ammattiylpeyteen kuuluu ehdottomasti ammattitaidon kehittäminen. Meidän on pysyttävä avoimena uusille työtavoille. Haluamme myös auttaa uusia osaajia rakennusalalle kertomalla aktiivisesti työmme hyvistä puolista.

Ajankohtaista

Peabille valtakunnallinen yhteistyökumppani valvomaan rakentamisen laatua ja kosteudenhallintaa

Kestävä ympäristö syntyy kehittämällä kokonaisvaltaisesti rakentamisen laatua ja erityisesti kosteudenhallintaa. Peab Oy:n uusin avaus on valtakunnallinen kumppanuussopimus Suomen suurimman kuntotarkastus- ja sisäilmayhtiön Raksystemsin kanssa.

Peabin omat asuntokohteet jatkossa tehokkaimpaan A-energialuokkaan

Rakennusyhtiö Peabin tavoite on olla hiilineutraali rakentaja vuoteen 2035 mennessä. ”Otamme merkittävän askeleen kohti tätä tavoitetta, kun jatkossa kaikki uudet asuntomme täyttävät nykyisen A-energialuokan vaatimukset”, kertoo Peab Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Eskola.