Myytävä asunnot ja uudiskohteet Sompasaaressa

Myynnissä ja ennakkomarkkinoinnissa Sompasaaressa

Asunto Oy Helsingin Sumppari

Rakennamme merelliseen Sompasaareen upean uuden taloyhtiön omalle tontille, jonka arkkitehtuuri on saanut vaikutteita satama-alueen vanhoista tiilimakasiineista. Asunto Oy Helsingin Sumppari muodostuu kahdesta kuusikerroksisesta rakennuksesta, joista erottuu C-portaan 13-kerroksinen torni. Varsinkin sen ylimmistä kerroksista avautuu säväyttäviä...

Sompasaari on edelliset vuosikymmenet tunnettu lähinnä nimityksenä Sörnäisten satamalle, mutta satamatoiminnan siirryttyä Vuosaareen päätettiin satamanjatkeena toimineet Sompasaari ja sen eteläpuolella sijaitseva Nihti erottaa jälleen erillisiksi saariksi ja rakennuttaa alueelle asuntoja ja työpaikkoja tuhansille henkilöille.

Sompasaari muuttuu satamanjatkeesta urbaaniksi ja merelliseksi asumisympäristöksi

Kalasataman alueelle rakennetaan tulevien vuosien aikana asunnot 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 ihmiselle. Asunnoista 1 500 valmistuu Sompasaaren alueelle ja näiden asukasmäärä tulee olemaan noin 3 000 henkilöä. Tämän lisäksi alueelle on kaavoitettu muun muassa kylpylähotelli ja useampi paikka liiketiloina toimiville laivoille. Tälle sivulle olemme koonneet sinulle tietoa Sompasaaren ja Kalasataman peruspalveluista, liikenneyhteyksistä, viheralueista ja liikuntamahdollisuuksista. Lue lisää ja tutustu myös Peabin upeaan rakennusprojektiin, Sompasaaren Sumppariin!

Tule nyt tutustumaan upeaan Sumpparin pienoismalliin!

Sovi tapaaminen ja esittely toimistollemme. Ota yhteyttä Helsingin asuntomyyntiimme puhelimitse 040 801 9900 tai s-postitse asuntomyynti.helsinki@peab.fi.

Lähetä s-posti asuntomyynnille

Kalasataman alueen palvelut kehittyvät

Samalla kun Sompasaaren taloja rakennetaan kehittyvät luonnollisesti myös lähialueen palvelut. Kalasataman alueella useita peruspalveluita on jo toiminnassa, minkä lisäksi myös Sompasaareen on varattu alue julkisille rakennuksille, johon on suunnitteilla esimerkiksi päiväkoti.

Kalasataman alueelta löytyy kaksi päiväkotia ja vuonna 2016 aloittanut peruskoulu, jossa tällä hetkellä toimivat luokat 1-5. Keväällä 2019 alkavan laajennuksen valmistuttua syksyllä 2020 koulussa pääsevät opiskelemaan luokat 1-9.

Vuoden 2018 alussa aloitti toimintansa Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, jonka tarjonnasta löytyvät muun muassa terveysasemapalvelut, sosiaalipalvelut, suun terveydenhuollon palvelut sekä psykiatriapalvelut. Lisäksi kävelymatkan päässä sijaitseva Redin kauppakeskus tarjoaa palveluita monipuolisesti erilaisiin tarpeisiin. Lisätietoa palveluista voit lukea Helsingin kaupungin sivuilta. 

Sompasaaren erinomaiset liikenneyhteydet

Sompasaaren läpi kulkee kaksi rantakatua, joiden pohjoispäät yhdistetään siltayhteydellä Kalasatamaan ja eteläpuolelle rakennetaan vastaavasti siltayhteys kanavalla erotettavaan Nihdin saareen. Itäisempi rantakatu Aallonhalkoja tulee toimimaan alueen joukkoliikennekatuna, jota pitkin kulkee bussiyhteys Nihdistä Kalasataman metropysäkin kautta Pasilaan. Lisäksi kadulle on tehty tilavaraus Nihdistä Pasilaan kulkevalle raitiotielle, jonka käyttöönotto on suunniteltu tapahtuvan vuonna 2024.

Sompasaaresta on siis erittäin hyvät liikenneyhteydet metron kautta Helsingin keskustaan, Espooseen ja Itä-Helsinkiin ja bussilla Pasilaan, josta junalla pääsee monipuolisesti eri puolille Suomea. Lisäksi Kruunusiltojen valmistuttua, tulee Nihdin kautta pikaraitiotieyhteys keskustan lisäksi Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon. Kruunusiltahanke parantaa samalla merkittävästi jalankulku- ja polkupyöräyhteyksiä.

Lisätietoa Kalasataman alueen liikenneyhteyksistä nähtävissä Helsingin kaupungin sivuilta.

Sompasaaren puistot ja lähisaaret

Sompasaaren keskelle on kaavoitettu alueen sydämenä toimiva kolmion muotoinen puistoalue. Loviseholminpuisto, minkä lisäksi lähistöllä on myös noin 2,5 hehtaarin kokoinen Kalasatamanpuisto. Kalasataman puolelta on myös siltayhteys Sompasaaren vieressä sijaitsevalle Mustikkamaan saareen, joka on suosittu ulkoilualue ja kansanpuisto. Mustikkamaan eteläpuolella löytyy tietenkin myös Korkeasaari, jonne pääsyy siirtymään kätevästi siltaa pitkin Mustikkamaan puolelta.

Kulttuuri ja liikunta Sompasaaressa

Sompasaaren rantakatujen aktiivisuutta on painotettu aluetta suunnitellessa ja rantakadun äärelle pyritäänkin löytämään pysyviä tai vähintäänkin pitkäaikaisesti paikallaan olevia liiketoimintaa harrastavia laivoja lähiseudun asukkaita palvelemaan.

Sompasaaren lähellä sijaitseva Suvilahden kaupunkikulttuurialue tarjoaa paljon erilaisia tapahtumia ja tiloja etenkin esittävän taiteen tarpeisiin. Läheltä löytyy myös Teurastamon alue, josta löytyy ravintoloita ja myymälöitä. Tämän lisäksi alueella järjestetään muun muassa lukuisia erilaisia toritapahtumia, kyläjuhlia ja ulkoilmakonsertteja.

Liikuntamahdollisuuksia sompasaarelaisille on tarjolla esimerkiksi kauppakeskus Redissä, Mustikkamaalla sekä Kalasatamanpuiston ja Kalasataman peruskoulun ja päiväkodin alueella.

Lue lisää Kalasataman alueen taiteesta.

Lähteet: uuttahelsinkia.fi, Sompasaaren asemakaavan muutoksen nro 12200 selostus.

Tutustu myös muihin kaupunginosiin, joissa kohteemme sijaitsevat!

Ota yhteyttä!

Asuntomyynti Helsinki

Pääkaupunkiseutu

Puhelin: +358 40 801 9900
Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.