Myytävät asunnot ja uudiskohteet Kaarina - Peab Koti

Ennakkomarkkinoinnissa ja myynnissä Kaarinassa

Asunto Oy Kaarinan Kartanonmetsä

Uusi viisikerroksinen Kartanonmetsä yhdistelee Kaarinan parhaita puolia. Se nousee omalle tontille Kaarinan uimahallin naapuriin. Keskustan monipuoliset palvelut ovat noin kilometrin etäisyydellä. Vankkaan Kartanonmetsään rakennetaan moderneja koteja yksiöistä kolmioihin. Kaikkiin asuntoihin kuuluu lasitettu parveke tai terassi.

Maiseman historia luo alueelle juuret ja identiteetin. Kaarinan kylien historia ulottuu 1200-luvun lopulle, jolloin Huovarinnan eli nykyinen Hovirinnan kyläkin oli jo olemassa. Kylän nimi muutettiin Hovirinnaksi 1600-luvulla. 1970-luvulta lähtien Kaarinan keskustaa on rakennettu Hovirinnan kylän alueelle ja avoimet viljelymaisemat ovat täyttyneet asuntoalueista.

Koti Hovirinnan kartanon mailla

Hovirinta oli 1600-luvun alussa ratsumiestila. Varsinainen kartano perustettiin 1800-luvun alussa, jolloin siihen liitettiin Poikluoman yksinäinen perintötila. 1800-luvun lopulla tilaan liitettiin vielä Kärjen yksinäinen perintötila ja Alakylän yksinäinen ratsutila.

Hovirinnan kartanon empireä edustanut päärakennus sijaitsi Asunto Oy Kaarinan Kartanonpihan luoteispuolella mäellä, jonne se rakennettiin vuonna 1896. Rakennuksessa oli harjakatto, lohkokiviperusta ja vaaka-pystylaudoituksella vuorattu hirsirunko. Koristeelliset räystäskonsolit, parvekkeet, nelikulmaiset haukanikkunat ja ikkunoiden otsalautojen spiraalimaiset koristekannakkeet loivat rakennukseen kauniita erityispiirteitä. Kartanon asuinkerroksessa oli 12 huonetta ja kellarikerroksessa useita taloussuojia. Rakennuksen kiinteään sisustukseen kuuluivat suuret ja koristeelliset empiretyyliset pariovet, kymmenen uunia ja säkkikangaspohjaiset tummanruskeat tapetit. Päärakennus oli loppuvuosinaan vuokrakäytössä ja vuonna 1986 se purettiin pois huonon kuntonsa vuoksi.

Maisema on jatkuvassa muutoksessa. Aikoinaan kartanoon kuului 3 huvilapalstaa, 100 hehtaaria peltoa, 500 hedelmäpuuta ja 20 hehtaaria metsää. Tilan maisemassa laidunsivat lehmät ja hevoset. Nyt kartanon mailla on koteja. Tervetuloa jättämään jälkesi Hovirinnan maisemaan!

Mervi Lehto, FM Maisemantutkija

Kuva_Turun museokeskus_Maija Mikkonen_72dpi_.jpg

Hovirinnan kartanon eteläfasadi vuonna 1986.
Kuva Turun museokeskus / Maija Mikkonen

Lähteet:
E. Jutikkala ja G. Nikander, Suomen kartanot ja suurtilat, Suomen kirjallisuuden seuran kirjapainon Oy, Helsinki, 1941.
Turun museokeskus, rakennusinventointi, Raija Haataja 1982 ja Maija Mikkonen 1985.

Kaarina tänään

Kaarinan kauniit merimaisemat, luonto ja 15 minuutin automatka Turkuun tarjoavat rauhalliset asumispuitteet lähellä tärkeitä palveluita. Peabin Asunto Oy Kaarinan Kartanonpiha nousee kaupungin paraatipaikalle lähelle merellistä luontoa ja sijainti on vain kivenheiton päässä keskustan kattavista palveluista. Lähellä ovat niin koulut, liikuntapuistot kuin kaupatkin.

Kaunista luontoa ja hyvät liikenneyhteydet

Kaarina on Varsinais-Suomessa sijaitseva, reilu 32 000 asukkaan kaunis kaupunki meren läheisyydessä. Sen alueella on useita kunta- ja kyläkeskuksia, joista osa on mantereella ja osa saarilla.  Kauniin luonnon ja 140 kilometrin merenrannan lisäksi Kaarina tarjoaa asukkailleen paljon palveluita, tekemistä ja nähtävyyksiä. Kaupunki sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella ja on alle 10 kilometrin päässä Turusta, Suomen saaristopääkaupungista. Kaarina on erinomainen asuinympäristö niin lapsiperheille kuin muillekin rauhallisuutta, luontoa ja hyviä palveluita arvostaville asukkaille.

Koulut ja päiväkodit

Kaupunki tarjoaa paljon kouluja ja päiväkoteja eri naapurustojen lapsille. Kaarinan lukiossa on koko maassa mainetta saavuttanut musiikkiteatterilinja, jossa on mahdollista opiskella ilmaisutaidon lisäksi myös muun muassa puvustusta. Myös alempien kouluasteiden musiikkiluokat tarjoavat kulttuuriin painottunutta opetusta lapsille ja nuorille. Koulujen lisäksi Kaarinassa on runsaasti kuoroja ja orkestereita sekä harrastajateatterimahdollisuuksia. Vanhemmille opiskelijoille Kaarinan kansalaisopisto ja lukion aikuislinja tarjoavat monenlaisia opiskelumahdollisuuksia.

Harrastaminen Kaarinassa

Kaarinan kaupunki on tietoisesti halunnut panostaa asukkaiden liikuntamahdollisuuksiin viime vuosien aikana ja tarjoaakin nykyisin erinomaiset puitteet kaikenikäisille liikkujille. Suuri keskusliikuntapuisto, frisbeegolfrata, ulkoilureitit, monitoimihallit, urheilukentät ja jäähalli takaavat harrastusmahdollisuudet monenlaisille lajeille ja kaikenikäisille liikkujille. Myös meren läheisyys avaa mahdollisuudet monenlaiselle veneharrastamiselle sekä vesiurheilulle.

Työskentely Kaarinassa

Työmahdollisuuksia Kaarina tarjoaa runsaasti, sillä se toimii monen suuren kansainvälisestikin tunnetun yrityksen tukikohtana. Esimerkiksi laajakaista- ja verkkoyritys Teleste Oyj, rahtilaivavarustamo Langh Ship Oy ja elintarvikevalmistaja Bioferme Oy toimivat kaikki Kaarinan alueella. Suurten yritysten lisäksi Kaarinassa toimii paljon pienyrittäjiä ja kaupunki on palkittu muun muassa Maakunnan paras yrittäjyysilmapiiri -palkinnolla vuonna 2011.

Tekemistä Kaarinassa

Koska meri on lähellä, Kaarina on oiva asuinpaikka veneilijöille ja purjehtijoille. Venesatamissa on hyvin tilaa pitää venettä ja merenrantahuvilat tarjoavat kauniita näkymiä. Myös kauniit saaristomaisemat ovat totta kai Kaarinalle ominaisia.

Kaarina on siitä perinteinen suomalainen kaupunki, että sitä ympäröi runsas ja kaunis luonto. Kaarinassa on kuitenkin monia alueita, joita ei muualla ole. Esimerkiksi Kuusiston Kartano ja linnanrauniot sekä Piikkiön Linnavuoren ulkoilualue tarjoavat tuulahduksen historiaa asukkaille ja ovat mukavia kesäpäivän retkikohteita koko perheelle.

Erikoisuutena Kaarinassa on  Saariston Rengastie, joka kulkee Kaarinan kautta muun muassa Turun, Naantalin ja Taivassalon lävitse. Rengastie tarjoaa monenlaista nähtävää, kuten erilaisia historiallisia rakennuksia ja näköalatorneja lähialueen kaupungeissa ja kunnissa. Reitti on mahdollista kulkea joko autolla tai pyörällä.

Tutustu myös Kaarinan lähialueiden uudiskohteisiimme

Ota yhteyttä!

Birgitta Suovanen

Turun seutu, asuntomyynti

Puhelin: +358 40 181 6520