Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

Asuntosijoittamisen avulla luot tasaista tuottoa itsellesi. Peab Koti tarjoaa laadukkaita uudiskohteita ja löydät Peabin rakentamista uudiskohteista upean valikoiman monenlaisia asuntoja erilaisiin tarpeisiin.

Uudiskohteet asuntosijoituksessa - mitä sinun tulisi tietää?

Luotettava rakentaja ja kestävä moderni asunto

Edullinen kauppahinta ja yhtiölainaosuus

Tuottoisa lyhennysvapaa-aika

Vuokratuloista vähennettävät kulut

Tutustuminen kohteeseen ennen valmistumista

Vuokrauspalvelu välittäjäkumppanin kautta

Peab asuntosijoittajan kumppanina

Moderni asunto luotettavalta rakentajalta

Uuden sijoitusasunnon ostaminen luotettavalta rakentajalta on hyvä valinta. Asunto on kunnolla rakennettu, eikä kalliita remontteja ole tiedossa. Uudiskohde on kaiken kaikkiaan sijoituksena suhteellisen huoleton.

Asuntosijoittajana sinun kannattaa miettiä, mitä vuokralainen haluaa asumiselta. Vuokralaisia kiinnostavat siistit ja viihtyisät kohteet, joissa on huomioitu nykyaikaiset asuinratkaisut. Vuokralaiset arvostavat lisäksi asunnon hyvää sijaintia. Hyvän sijainnin ja asunnon kunnon avulla on varmempaa, että kohteesi on vuokralaisen mielestä houkutteleva.

Peab huolehtii myös rakentamisen kestävyydestä, ekologisuudesta ja eettisyydestä. Laadukas rakentaminen ja kohteiden hyvä sijainti takaavat, että asunnon arvo säilyy varmemmin. Turvallinen ja terveellinen asuinympäristö luo vuokra-asumisesta miellyttävää. Kun vuokralaisen asuinolot ovat kunnossa, myös asuntosijoittaminen on mukavaa ja huolettomampaa.

EDULLINEN KAUPPAHINTA JA YHTIÖLAINAOSUUS

Haluamme, että asuntosijoittaminen on sinulle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Pääset asunnon omistajaksi pienelläkin pääomalla, kun maksat asunnon kauppahinnan kohteen valmistumiseen mennessä hinnaston mukaisissa maksuerissä. Asunnon velaton kokonaishinta jakaantuu kauppahintaan ja yhtiölainasta muodostuvaan velkaosuuteen.

Kauppahinta on yleensä noin 30 prosenttia asunnon kokonaishinnasta. Loppuosaan asunnon hinnasta on neuvoteltu valmiiksi yhtiölaina, johon ei tarvita erillisiä vakuuksia. Järjestelyn avulla asuntosijoittamisen aloittaminen on helpompaa, koska pääset pienelläkin pääomalla kiinni sijoittamiseen.

TUOTTOISA LYHENNYSVAPAA-AIKA

Peabin kohteiden yhtiölainoissa yleisesti ensimmäiset kaksi vuotta asunnon luovutuksen jälkeen ovat lyhennysvapaita. Lyhennysvapaan aikana rahoitusvastikkeesta maksetaan kuukausittain vain korko-osuutta. Lyhennysvapaan päättyessä lainasta tulee maksettavaksi korko-osan lisäksi kuukausittain lyhennysosuus.

VUOKRATULOSTA SAA VÄHENTÄÄ KULUT

Osakehuoneistosta saadusta vuokratulosta on vähennyskelpoista menoa vastike, joka on kirjattu asunto-osakeyhtiön tai kiinteistöosakeyhtiön kirjanpidossa tuloksi. Tuloutetut vastikkeet ovat yleensä hoitovastikkeita. Myös pääomavastike voidaan vähentää, jos se luetaan yhtiölle tuloksi.

Peabilla taloyhtiöidemme yhtiöjärjestykset ohjaavat aina rahoitusvastikkeen tuloutukseen.

Lue tarkemmin asunto-osakeyhtiön verotuksesta Vero.fi-sivustolta.

TUTUSTU KOHTEESEEN JO ENNEN VALMISTUMISTA

Jotta asuntosijoittaminen on sinulle kannattavaa, toivomme sinun löytävän vuokralaisen kohteeseesi mahdollisimman nopeasti valmistumisen jälkeen.

Halutessasi järjestämme kohteeseen työmaakäynnin kerran rakennusvaiheessa Peabin asuntomyyjän kanssa. Näin voit jo alkuvaiheessa tutustua rauhassa kohteeseen ja huomioida sen eri ominaisuudet.

Pyrimme, että myös tuleville vuokralaisille on mahdollisuus järjestää asuntonäyttötilaisuus ennen kohteen valmistumista työmaan aikataulujen puitteissa. Näin tuleva vuokralainen pääsee tutustumaan ajoissa valmistuvaan kohteeseen. 

Tulevaisuuden suunnittelu vaivattomampaa, kun molemmat osapuolet ehtivät varautua ajoissa vuokraussuhteen aloitukseen.

VUOKRAUSPALVELU VÄLITTÄJÄKUMPPANIN KAUTTA

Sopivan ja luotettavan vuokralaisen löytäminen on asuntosijoittamisen elinehto. Vuokralainen voi parhaimmillaan viihtyä omistamassasi asunnossa vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Vuokralaisen voi hyvin etsiä itse. Jos haluat kuitenkin lähteä vaivattomammin liikkeelle, suosittelemme käyttämään vuokranvälityspalvelua. Silloin sinun tarvitse miettiä vuokraukseen liittyvistä esittelyistä, vuokrasopimuksista tai muista vuokraukseen liittyvistä käytännön asioista.

PEAB ASUNTOSIJOITTAMISEN KUMPPANINA

Saat asiakaspalvelua koko asiakassuhteesi ajan. Edullisen yhtiölainaosuuden avulla pääset kiinni asuntosijoittamiseen pienelläkin pääomalla. Rakennamme laadukkaat uudisasunnot hyville sijainneille ja varmistamme aina, että edellytykset terveelliselle ja turvalliselle asumiselle ovat kunnossa.

 

Lue lisää asuntosijoittamisesta