Uuden asunnon ostaminen Peabilta - Näin helposti se etenee!

Uuden rakenteille olevan asunnon ostaminen on helppoa ja turvallista! Tutustu uuden asunnon ostamisen eri vaiheisiin asunnon varaamisesta uuden kodin jälkitarkastukseen.

Näin uuden rakenteilla olevan asunnon ostaminen etenee selkein askelin

Ennakkomarkkinointi

Ennakkomarkkinoinnin aikana voit varata haluamasi uuden kodin. Rakennuskohteesta on tällöin mm. alustava aikataulu sekä asuntojen pohjakuvat ja hintatiedot. Varaus tehdään nimelläsi ja varausmaksulla, joka huomioidaan kauppahinnassa. Varaus on mahdollista perua, jolloin varausmaksu palautetaan.

Rakentamisen aloitus

Rakentaminen aloitetaan, kun kohteeseen on saatu riittävä määrä varauksia. Asuntomyyjämme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi asuntokaupan ajankohdan sekä kertoo sinulle siihen liittyvistä asioista. Tässä vaiheessa vahvistuu myös uuden kotisi valmistumisajankohta.

Asunnon ostaminen

Saat asuntokauppaan liittyvät asiakirjat etukäteen luettavaksi asuntomyyjältä. Sovittuna ajankohtana käymme läpi kauppakansion asiakirjat sekä allekirjoitamme kauppakirjan Peabin asuntomyynnissä (tai sähköisesti). 1. erä kauppahinnasta erääntyy 7 vrk:n päästä kaupantekopäivästä, muut erät vasta rakentamisen loppuvaiheessa.

Sisustusvalinnat

Oman kodin suunnittelu voi alkaa! Asuntomyynnissämme on nähtävillä suunnittelijamme valitsemia sisustuskokonaisuksia sekä muita sisustusmateriaaleja. Asunnon hintaan sisältyy aina asiakaspalveluinsinöörimme apu materiaalivalinnoissa ja mahdollisissa muutostyötarpeissa.

Osakkeenomistajien kokous

Kun asunnoista on myyty 25 %, kutsumme koolle osakkeenostajien kokouksen, jossa teillä ostajilla on mahdollisuus valita rakennustyön tarkkailija ja tilintarkastaja edustamaan asunnon ostajia.

Työmaavierailu

Rakentamisen aikana kutsumme sinut työmaavierailulle tutustumaan uuteen kotiisi, samalla näet myös tulevia naapureitasi!

Muuton valmistelu

Noin 4–5 viikkoa ennen muuttoa saat muuttokirjeen, jossa on tarkka muuttopäivä. Muuttokirjeessä tai erillisessä kutsussa kerromme ajankohdan, milloin sinulla on mahdollisuus tarkastaa uusi kotisi.

Muuttaminen

Kotisi valmistuu muuttokirjeessä ilmoitettuna päivänä. Saat avaimet muuttopäivänä maksettuasi kauppahinnan ja mahdolliset muutostyöt kokonaisuudessaan. Opastamme samalla tarvittaessa kodin laitteiden ym. käytössä, ohjeet löytyvät myös muuton yhteydessä saamastasi kodinkansiosta.

Hallinnon luovutus

Noin kolmen kuukauden kuluttua muutosta järjestämme hallinnon luovutuskokouksen. Kokouksessa mm. valitaan asumisaikainen hallitus, ja samalla se on hyvä mahdollisuus tavata muita uusia asukkaita ja sopia taloyhtiön asioista.

Vuositarkastus

Asunnon vuositarkastus pidetään noin vuoden kuluttua talon valmistumisesta. Saat hyvissä ajoin lomakkeen, johon voit tehdä mahdolliset huomiot korjaamista vaativista asioista.

Etsitkö uutta kotia?

Tutustu uudiskohteisiimme ympäri Suomen »

Ota yhteyttä!

Palvelemme Sinua kahdeksalla paikkakunnalla. Ota yhteyttä, niin laitetaan kotiasiasi kuntoon »

Asiakaskokemuksia

Asiakkaamme kertovat omin sanoin miten ovat kokeneet asunnon ostamisen Peabilta. Tutustu asiakaskokemuksiin »

Kiinnostaako sijoittaminen?

Palvelemme myös asuntosijoittajia, ja meillä voit maksutta liittyä sijoittamisen avainasiakkaaksi. Tutustu asuntosijoittamiseen ja liity nyt avainasiakkaaksi »

Uuden asunnon kauppa - RT:n Ostajan opas

Rakennusteollisuus RT ry on laatinut oman oppaan, josta ostajat ja asuntotuotannosta kiinnostunut saavat tärkeimmät tiedot uuden asunnon ostamisesta, kaupan tekemisestä ja asumisen alkuvaiheista. Tutustu RT:n ohjeistukseen.