Asuntosijoittaja Iiro Panula innostui Peabin uusista kaupunkikodeista: ”Löysimme vuokralaiset heti”

Asuntosijoittaja Iiro Panula kilpailutti eri rakennusyhtiöitä etsiessään sopivia sijoitusasuntoja Seinäjoelta. Kaupat viidestä uudesta asunnosta syntyivät Peabin kanssa. ”Asuntomyynti huomioi kaikki toiveemme hyvin. Fiksusti suunnitellut neliöt sopivat erilaisiin elämäntilanteisiin. Jerikon korttelin keskeinen sijainti myös houkuttelee monia. Saimme asunnot vuokrattua ensimmäisellä ilmoituksella.”

Seinäjokelainen asuntosijoittaja Iiro Panula tietää, että laadukkaiden yksiöiden ja kaksioiden kysyntä vuokramarkkinoilla on kova. Panula osti yhtiökumppaninsa kanssa Seinäjoen keskustaan rakennettavasta modernista Jerikon korttelista viisi sijoitusasuntoa.

”Kävimme läpi alueen tarjontaa ja kilpailutimme eri rakennusyhtiöitä. Peabin paketti oli kokonaisuudessaan paras. Päätöksen sinetöi se, että talot ovat omalla tontilla. Peabin kohteissa omistustontit oli järkevästi hinnoiteltu, mikä toi lisäarvoa kokonaisuuteen”, hän kertoo.

Panulan sijoitusyhtiö osti Jerikosta kolme yksiötä ja kaksi kaksiota.

”Meillä oli Seinäjoella jo ennestään sijoitusasuntoja. Olemme tyytyväisiä uusiin kohteisiimme. Jerikon alue on vetovoimainen ja keskustasijainniltaan erinomainen, mikä vaikuttaa myös tulevaisuudessa asuntojen arvoon ja vuokralaisten kiinnostukseen.”

Peabin kaupunkikotien fiksut pohjaratkaisut miellyttivät Panulaa. Vaikka asunnot ovat kompakteja, niissä on mukavasti säilytystilaa ja tasokas varustelu. Suuret ikkunat ja raikkaat sisäpinnat tuovat asuntoihin valoisuutta.

”Halusimme sijoittaa uudiskohteeseen, koska se on vaivatonta ja tuo turvaa. Uuteen rakennukseen ei ole tulossa pitkään aikaan putkiremontteja, kalliita yllätyksiä tai muita isoja saneerauksia. Jos jotain puutteita löytyy, ne menevät vuositarkastuksessa rakentajan takuun piikkiin. Sijoittajan kannalta suuren rakennusyhtiön edut näkyivät hyvissä yhtiölainaehdoissa.”

 

Asuntojen tyylikkyys ja toimivuus keräsivät kiitosta

Panulan hankkimat Jerikon korttelin uudet sijoitusasunnot herättivät heti vilkasta kiinnostusta. Asuntoihin löytyi vuokralaiset ensimmäisellä ilmoituksella.

”Monet sanoivat arvostavansa sitä, että pääsevät muuttamaan ensimmäisinä asukkaina täysin uusiin nurkkiin ja repimään muovit uunien ja mikrojen pinnoilta pois. Asuntojen tyylikkyys ja toimivuus keräsivät kiitosta.”

Peab rakentaa Jerikon alueelle kaikkiaan viisi kerrostaloa. Panulan sijoitusyhtiö osti asuntoja kolmesta eri rakennuksesta: niistä viimeisen, Jerikon Trahtarin, on tarkoitus valmistua maaliskuussa 2022.

”Usein opiskelijat tai juuri työelämään siirtyneet nuoret etsivät huolettomia vuokrayksiöitä ja -kaksioita. Jerikossa kaupat ja palvelut ovat ihan naapurissa ja ammattikorkeakoulun kampus on kävelymatkan päässä. Liikkuminen on vaivatonta, eikä autoa tarvita.”

Asukkaiden käytössä on yhteinen sisäpiha, jossa on avaraa ja vehreää oleskelualuetta. Panula tietää, että lähellä on myös hyvät ulkoilumaastot. Seinäjoen Kauppatorille matkaa on alle kilometri.

 

Peabin asuntomyynti räätälöi parhaan paketin

Aiemmin eri rakennusliikkeiden kanssa asuntokauppaa tehnyt Iiro Panula kertoo, että kaupanteko Peabin kanssa oli mukavaa ja sujui täsmällisesti ja luotettavasti.

”Peab on iso ja tunnettu rakentaja, ja kaupat hoituivat ammattimaisesti. Kun lähdimme etsimään sijoitusasunoja, asuntomyynnistä oltiin meihin heti aktiivisesti yhteydessä. Kaikki toiveemme huomioitiin hyvin, ja meille tarjottiin nimenomaan vuokrauskäyttöön sopivia huoneistoja tehokkailla neliöillä.”

Panula uskoo, että laadukkaasti rakennettujen ja varusteltujen asuntojen vuokraaminen ei tule jatkossakaan aiheuttamaan päänvaivaa.

”Jerikossa jokaisen neliön toiminnallisuus on suunniteltu niin, että asunnot mukautuvat monenlaisten ihmisten elämäntilanteisiin ja tarpeisiin.”

Sijoittajana hänelle on tärkeintä, että kohteet ovat kiinnostavia ja sijanti on hyvä. Näin odotettavissa on myös arvonnousua.

”Kaupungin keskustaan voi rakentaa vain rajallisen määrän taloja. Yhtiölainan ehdot ja luotto Peabiin rakennuttajana pienentävät riskejä, jos jotain yllättävää sattuisi.”

Lue lisää

Asuntosijoittaminen

Asuntosijoittaminen on suosittu sijoitusmuoto. Se on suhteellisen huoletonta. Vuokraamalla omistamasi sijoitusasunnon saat kuukausittaista tuottoa tasaisesti. Opeteltuasi perusasiat hyvin pääset alkuun asuntosijoittamisen kanssa ja luot siitä kannattavaa toimintaa.

Asiakaskokemuksia

Lue täältä lisää asiakkaiden kokemuksia Peabista

Uudiskohteet

Tutustu täältä Peabin uudiskohteisiin Suomen kasvukeskuksissa