Uuden asunnon ostamisen vaiheet

 

 

Näin uuden asunnon ostaminen etenee selkein askelin

Ennakkomarkkinoinnin aikana voit varata haluamasi uuden kodin. Rakennuskohteesta on tällöin mm. alustava aikataulu sekä asuntojen pohjakuvat ja hintatiedot. Varaus tehdään nimelläsi ja varausmaksulla, joka huomioidaan kauppahinnassa. Varaus on mahdollista perua, jolloin varausmaksu palautetaan.

Rakentaminen aloitetaan, kun kohteeseen on saatu riittävä määrä varauksia. Asuntomyyjämme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi asuntokaupan ajankohdan sekä kertoo sinulle siihen liittyvistä asioista. Tässä vaiheessa vahvistuu myös uuden kotisi valmistumisajankohta.

Saat asuntokauppaan liittyvät asiakirjat etukäteen luettavaksi asuntomyyjältä. Sovittuna ajankohtana käymme läpi kauppakansion asiakirjat sekä allekirjoitamme kauppakirjan Peabin asuntomyynnissä. 1. erä kauppahinnasta erääntyy 7 vrk:n päästä kaupantekopäivästä, muut erät vasta rakentamisen edetessä.

Oman kodin suunnittelu voi alkaa! Asuntomyynnissämme on nähtävillä suunnittelijamme valitsemia sisustuskokonaisuksia sekä muita sisustusmateriaaleja. Asunnon hintaan sisältyy aina asiakaspalveluinsinöörimme apu materiaalivalinnoissa ja mahdollisissa muutostyötarpeissa.

Kun asunnoista on myyty 25 %, kutsumme koolle osakkeenostajien kokouksen, jossa teillä ostajilla on mahdollisuus valita rakennustyön tarkkailija ja tilintarkastaja edustamaan asunnon ostajia.

Rakentamisen aikana kutsumme sinut työmaavierailulle tutustumaan uuteen kotiisi, samalla näet myös tulevia naapureitasi!

Noin 4-5 viikkoa ennen muuttoa saat muuttokirjeen, jossa on tarkka muuttopäivä sekä jäljellä olevat maksuerät. Muuttokirjeessä kerromme myös ajankohdan, milloin sinulla on mahdollisuus tarkastaa uusi kotisi.

Kotisi valmistuu muuttokirjeessä ilmoitettuna päivänä. Saat avaimet muuttopäivänä maksettuasi kauppahinnan ja mahdolliset muutostyöt kokonaisuudessaan. Opastamme samalla tarvittaessa kodin laitteiden ym. käytössä, ohjeet löytyvät myös muuton yhteydessä saamastasi kodinkansiosta.

Noin kolmen kuukauden kuluttua muutosta järjestämme hallinnon luovutuskokouksen. Kokouksessa mm. valitaan asumisaikainen hallitus, ja samalla se on hyvä mahdollisuus tavata muita uusia asukkaita ja sopia taloyhtiön asioista.

Asunnon vuositarkastus pidetään noin vuoden kuluttua talon valmistumisesta. Saat hyvissä ajoin lomakkeen, johon voit tehdä mahdolliset huomiot korjaamista vaativista asioista.

Etsitkö uutta kotia?

Tutustu uudiskohteisiimme ympäri Suomen »

Ota yhteyttä!

Palvelemme Sinua kahdeksalla paikkakunnalla. Ota yhteyttä, niin laitetaan kotiasiasi kuntoon »

Asiakaskokemuksia

Asiakkaamme kertovat omin sanoin miten ovat kokeneet asunnon ostamisen Peabilta. Tutustu asiakaskokemuksiin »

Kiinnostaako sijoittaminen?

Palvelemme myös asuntosijoittajia, ja meillä voit maksutta liittyä sijoittamisen avainasiakkaaksi. Tutustu asuntosijoittamiseen ja liity nyt avainasiakkaaksi »

Uuden asunnon kauppa - RT:n Ostajan opas

Rakennusteollisuus RT ry on laatinut oman oppaan, josta ostajat ja asuntotuotannosta kiinnostunut saavat tärkeimmät tiedot uuden asunnon ostamisesta, kaupan tekemisestä ja asumisen alkuvaiheista. Tutustu RT:n ohjeistukseen. (Siirryt www.rakennusteollisuus.fi -sivustolle)

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.