Uudiskohteet ja uudet asunnot Mölymäki, Kuopio

Mölymäen sijainti on kerrassaan upea. Korkealta mäeltä avautuu hienoja näkymiä ydinkeskustaan, viereiselle pientaloalueelle ja kauniille Kallavedelle saakka. Mölymäki sijaitsee aivan Kuopion keskustan tuntumassa, matkaa esimerkiksi Kuopion Torille Peabin uudiskohteista on yksi kilometri. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse lähteä hakemaan kauempaa. Haapaniemestä löytyvät suuret ruokakaupat, päiväkodit, koulut ja muut olennaiset päivittäispalvelut.

Asunto Oy Kuopion Kenttämestari

Peab rakentaa sympaattiselle Mölymäelle hyvin varusteltuja uusia koteja erilaisiin tilatarpeisiin. Jokaiseen Kenttämestarin kotiin kuuluu oma lasitettu parveke tai terassi. Myös säilytystilojen riittävyyteen on panostettu. Kenttämestari nousee omalle tontille, jonka se jakaa naapuriyhtiö Kuopion Kenttävahdin kanssa. Korkealla sijaitsevan Kenttäm...

Asunto Oy Kuopion Kenttävahti

Peab rakentaa suosittuun Haapaniemeen uudistuvalle Mölymäelle kokonaisen korttelin kerrostaloja. Yhtiön omalle tontille rakennettava Asunto Oy Kuopion Kenttävahti on taloista ensimmäinen. Kenttävahtiin tulee 40 kaupunkikotia erikokoisiin asumistarpeisiin. Kotien pohjaratkaisut on suunniteltu huolella tavoitteena jokapäiväisen toimivuuden ja asum...

Mölymäki

Nimestään huolimatta Mölymäki on rauhallinen asuinalue. Uudistuva Mölymäen alue tarjoaa huoletonta asumista lähellä keskustaa ja palveluja. Ulkoilumahdollisuudet ovat monipuoliset. Juoksulenkille voi lähteä esimerkiksi Valkeisenlammen tai Väinölänniemen vesistöjen suuntaan. Rauhallisempi kävelylenkki voisi suuntautua satamaan tai keskustan kulttuuripalvelujen äärelle. Ja urheilun ystäville Kuopion jalkapallopyhättö aivan nurkan takaa.

Rakenteilla olevat myytävät asunnot Mölymäessä

Peab rakentaa suosittuun Haapaniemeen uudistuvalle Mölymäelle kokonaisen korttelin kerrostaloja. Yhtiön omalle tontille rakennettava Asunto Oy Kuopion Kenttävahti on taloista ensimmäinen. Kenttävahtiin tulee 40 kaupunkikotia erikokoisiin asumistarpeisiin. Korkealla sijaitsevista kodeista avautuu upeita näkymiä ympäristöön, joistain jopa Kallavedelle saakka. Tutustu nyt asuntoihin!

Mölymäen historia ulottaa yli sadan vuoden päähän

Haapaniemen alue Kuopion ydinkeskustan kupeessa on syntynyt 1900-luvun alussa työväen asuinalueeksi Saastamoisen rullatehtaan ympäristöön. Reilut sata vuotta sitten lähimpänä keskustaa olevan mäen korkeimmalla paikalla seisoi tuulimylly. Myöhemmin aluetta alettiin kansan suussa nimittää Mölymäeksi. Nimen alkuperän on kerrottu syntyneen siitä, että seutu oli hyvin lapsirikasta ja sen vuoksi ääntäkin luonnollisesti syntyi.

As Oy Kuopion Kenttävahti ulkokuva 21.jpg

Havainnekuva Peabin uudiskohteista Mölymäellä.

 

Mölymäen uudiskohteet

Millaisia uudet asunnot Mölymäellä ovat?

As Oy Kuopion Kenttävahtiin tulee 40 kaupunkikotia erikokoisiin asumistarpeisiin. Kotien pohjaratkaisut on suunniteltu huolella tavoitteena jokapäiväisen toimivuuden ja asumisviihtyisyyden optimointi. Korkealla sijaitsevista kodeista avautuu upeita näkymiä ympäristöön, joistain jopa Kallavedelle saakka. Uuden korttelin asukkaiden käyttöön rakennetaan pihakannen alle pysäköintihalli, jonka paikat myydään osakkeina. Autolle pääsee etenemään omalta ovelta säältä suojassa.

Millainen Mölymäki on asuinalueena?

Mölymäen alue uudistuu valtavasti. Menneestä jää perinteiset pistetalot ja keskuskentän alue. Vanhojen koulujen tilalle nousee nykyaikaisia koteja, joiden asukkaiden iloksi rakennetaan uusi urheilu- ja virkistysalue leikkipuistoineen. Rakentaminen uudistaa aluetta ja palveluiden ja jalkapallostadionin uudistamisen myötä Mölymäen asuinalueen kiinnostavuus tulevaisuudessa on taattu.   

Millaiset ovat Mölymäen kulkuyhteydet?

Mölymäki sijaitsee on erinomaisessa paikassa. Haapaniemen päivittäispalvelut sekä Kuopion keskusta ovat ihan vieressä. Matka keskustaan taittuu helposti kävellen, pyörällä tai bussilla. Omalla autolla pääsee hetkessä Kuopion ohi kulkevalle Viitostielle.

Millaiset palvelut Mölymäellä on?

Haapaniemen lähipalvelut palvelevat Mölymäen asukkaita. Alueella löytyy kauppoja, alakoulu, päiväkoti. Haapaniemen pienvenesatama tarjoaa venepaikkoja aivan keskustan tuntumasta. Alueella on kesäisin myös matonpesupaikka ja jäätelökioski.

Myös Kuopion keskusta ja sen kattavat palvelut sijaitsevat aivan vieressä.

Katso kaikki Kuopion kohteet